Ny hverdag, nye jaktmarker

Nå er det sikkert noen år siden du vurderte hvorvidt virksomheten var sårbar for tjenestenektangrep. Det er tilfeldigvis også noen år siden tjenestenektangrep var nyhetsstoff. Det er for lengst byttet ut med løsepengevirus for massene og digital spionasje for de utvalgte.

Mens du gjør lurt i å forsøke å hindre at opportunister får tilgang til dine digitale verdier, bør du ikke overse trusler og sårbarheter vi tidligere var på fornavn med. Hva skjer f.eks. med verdiskapingen i virksomheten dersom de ansatte ikke lenger kan jobbe hjemmefra fordi fjernaksessløsningen ikke svarer?

Flere mener at den nye hverdagen har kommet for å bli. Et digitaliseringssprang for mange virksomheter. Mye er snudd på hodet. Nye sikkerhetsutfordringer. Når vi omsider kommer oss ut av krisemodus, og tape, ståltråd og MacGyver-løsninger skal gjøres permanente, er det viktig å gjøre gode risikovurderinger og treffe riktige tiltak. Den nye hverdagen blir cyberkriminelles jaktmarker.

Leave a Reply